Proostmoment op onze Herenboerderij Rhoon

Woensdagavond 22 mei was het zover. Onze eerste bijeenkomst op de boerderij! Hapjes stonden klaar, flessen champagne werden meegenomen. Leden, bestuursleden, boeren, samenwerkingspartner Rotterdam de boer op! waren er allemaal bij.

Voorzitter Martijn Stortenbeker opende de avond. Hij had een mooie speech voorbereid waar van alles aan bod kwam. Het afgelegde traject heeft veel energie en moeite gekost, maar het gevoel van trots overheerst. Alle betrokkenen hebben hierin een steentje bijgedragen, elke herenboer draagt bij aan onze manier van duurzame voedselproductie.

Martijn: “In alle eerlijkheid kan ik niet in woorden uitdrukken hoe trots ik ben op de hoeveelheid energie die door iedereen die hier aanwezig is, is geleverd. Als dit symbool staat voor de energie die in de boerderij komt te zitten, voorzie ik een mooie toekomst voor onze Herenboerderij Rhoon. Ik wil daar graag een toast op uitbrengen. Proost!”

Naast de lekkere hapjes en de gezelligheid, was het ook tijd om de boerderij en elkaar beter te leren kennen. Een speurtocht was uitgezet om de belangrijkste punten van de boerderij te leren kennen. De speurtocht begon je met een groepje vreemden, aan het eind van de avond waren dat geen vreemden meer. Het huidige en toekomstige perceel is bij iedereen nu bekend, dus als je er langskomt kun je het zo aanwijzen! Trots zijn we op onze eigen boerderij.

Verschillende herenboeren zijn al lid van een werkgroep. De werkgroepen zijn een leuke manier om zelf aan of op je eigen boerderij te werken. Het is ook gezellig om andere herenboeren te leren kennen. De volgende werkgroepen zijn er al:

 1. Boerenhulp
 2. Boomgaard 
 3. Communicatie
 4. Fijne tuinbouw
 5. Financiën
 6. ICT
 7. KAM (Kwaliteit, arbo en milieu)
 8. Klusteam
 9. Monitoring biodiversiteit
 10. Samen
 11. Uitgifte
 12. Vee

Verschillende werkgroepen zoeken nog versterking, om de toekomstige golf van werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Zo zijn er nog leden nodig voor de werkgroepen ‘Samen’, ‘Uitgifte’ en ‘Boerenhulp’. Schroom niet om je aan te melden via rhoon@herenboeren.nl . Alle handjes helpen!

35ja
13ja
IMG_00286
89ja
138
IMG_00292 (1)
IMG_00284
130ja
122
147

Deel dit bericht: