Skip to content
Foto Martijn

Martijn Stortenbeker

Ik ben de trotse voorzitter van Herenboeren Rhoon. Ik woon met mijn gezin in Ridderkerk, maar heb het grootste deel van mijn leven in Rhoon gewoond. Ik ben milieukundige en heb mij in mijn loopbaan beziggehouden met bodem, bodemenergie, asbest en PFAS. Op dit moment ben ik werkzaam bij een klein adviesbureau dat werkzaam is in de asbest, sloop, bodem en de ecologie. Ik ben daar teamleider van een team ecologen. Naast mijn werk, fiets ik graag op de racefiets en fotografeer ik graag.

Ik ben ongeveer 1,5 jaar actief geweest in de stichting Herenboeren Rotterdam. Toen er de kans kwam om een herenboerderij in Rhoon op te richten hoefde ik niet lang na te denken. Het lijkt mij fantastisch om samen met andere enthousiastelingen op duurzame wijze groente te gaan verbouwen. Ik vind het bijzonder interessant om te zien hoe zo’n groep verschillende mensen, die toch een gedeelde interesse hebben, gaat samenwerken.

Persoonlijk ben ik echt gemotiveerd en geïnteresseerd in het vergroten van de biodiversiteit op en rond de boerderij. Daarnaast vind ik biologische plaagbestrijding super interessant.

Ik ben ervan overtuigd dat we met zijn allen een mooie boerderij op kunnen bouwen in het Buijtenland van Rhoon. We doen dat niet alleen met de leden, we hebben natuurlijk ook bijzonder veel te danken aan de Buytenhof, waarmee we de samenwerking aan gaan.

Bluecity-Circulaire-economie-2021juli-5 (3)

Jeanette Verdonk

Ik ben geboren in de Hoeksche Waard, geworteld in het Rotterdamse en sinds 10 jaar woon ik samen met Sander en mijn dochters Liv en Kate in Rhoon. Duurzaamheid, goede voeding en klimaat gaan me aan mijn hart. Afgelopen jaar ben ik gestart met de cursus Voedselbos Expert omdat ik alles wilde leren van het slimme bos en de bodem en heb ik me dus aangesloten als bestuurslid van Herenboeren Rhoon.

Voedsel is de rode draad in zowel mijn werkcarrière als privé. Voedsel verbindt mensen met elkaar en voedsel verbindt je letterlijk met de aarde. Je stopt voedsel in je mond, in je eigen systeem. Ik geloof en hoop dat voedsel mensen in beweging zet om gezonder te leven zowel voor zichzelf als voor de aarde waarop wij leven.

Ik hou van het bruisende en ondernemende Rotterdam en de no-nonsense mentaliteit. Niet teveel lullen, maar vooral doen. Meer dan 20 jaar was de stad Rotterdam mijn werkveld. Ik heb als marketing- of programmamanager gewerkt bij Hotel New York Groep, Diergaarde Blijdorp, Museum Boijmans Van Beuningen, Depot Boijmans Van Beuningen en BlueCity. Bouwen, duurzaamheid, samenwerken, marketing, positieve energie en vrije geesten zijn de ingrediënten die ik zoek in mijn werk. Ik ben een strateeg die opereert vanuit verbinding die met juiste tone of voice en programma’s mensen mobiliseert en de boodschap overbrengt. Ik geloof in doen, verbeeldingskracht en beleven. Sinds april ben ik geland bij de coöperatie Buijtenland van Rhoon.

Ik vind het geweldig om onderdeel te zijn van het bestuur van Herenboerderij Rhoon. Samen duurzaam voedsel produceren en zelf boerin worden;-) Van dit laatste heb ik altijd gedroomd.

Foto Allard

Allard Drijver

Als een gekke mier (met dank aan Arjan Postma voor het inzicht) liep ik al een poosje rond te dwalen. Toen sprak ik een oude bekende andere gekke mier, we noemen hem al bijna 50 jaar Paul. Paul had een nieuwe hobby: Stichting Herenboeren Rotterdam. Hij had een nieuw werkvolk gevonden. Aan de andere kant van Rotterdam, De Vlinderstrik. Voor deze gekke mier was dat te ver. Tegen Paul zei ik dat het mij niet zou gaan passen, al dat op en neeren naar de andere kant van Rotterdam. Als er aan de zuidkant van Rotterdam wat kwam, dan moest hij maar een seintje geven. En Dat seintje kwam in oktober 2023. Mijn oren tuten er nog van. Of ik als penningmeester mee wilde doen in Rhoon. Daar moest ik over denken. Heel even maar, en zei ja.

Cora, mijn eega, is bij het hele proces betrokken geweest en is het er mee eens. Samen hebben wij twee volwassen zoons, twee schoondochters en twee kleindochters. We vinden het belangrijk om te weten waar ons eten vandaan komt en wat er mee is gebeurd.

Als gekke mier denk ik het nieuwe thuisvolk te hebben gevonden. Aan de slag!

Foto Akke

Akke Derksen

Een idealist op het gebied van gezondheid en de planeet zou je me kunnen noemen. Dagelijks hou ik me bezig met duurzaamheid en dat probeer ik in mijn werk als basisschool leerkracht in Rotterdam Zuid ook over te brengen.

Biologisch eten, goed land voor de dieren, geen verpakkingsmateriaal en eten dicht uit je eigen buurt. Bodemdiversiteit en kwaliteit, daar zet ik mij graag voor in.

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en omstreken en ik woon nu in Rhoon, dus ik zet me graag in op een boerderij in mijn buurt.

Emiel van Hummel

Emiel van Hummel

Als jongste bestuurslid vertegenwoordig ik de nieuwere generaties. We zijn stap voor stap bezig met het maken van duurzamere keuzes. Ik ben trots om te zien dat we als bevolking een steeds groter wordende stem uitbrengen richting een duurzame toekomst. Het ontstaan van een Herenboeren onder de rook van Rotterdam weerspiegelt dat. Vrijwel nergens is het contrast zo groot. 

In mijn werk houd ik mij vooral bezig met mens en techniek en werk ik voor ingenieursbureau. Waar ik geniet van het proces om mens en techniek met elkaar te verbinden, zo ook bij de Herenboeren. Het organiseren en tot stand brengen van onze boerderij zie ik als een uitdaging met aan de ene kant een pragmatische aanpak maar ook het in stand houden van de idealen van de Herenboeren. 

Met mijn jonge gezin met twee kinderen hoop ik de komende jaren nog veel tijd te mogen doormaken op de boerderij. Zo krijgt ook de volgende generatie mee hoe eten geproduceerd wordt. Ik word enthousiast van de visie die de Herenboeren erop nalaten en ik heb veel zin om Herenboeren Rhoon tot een succes te brengen en iedereen te leren kennen.